zaterdag 22 februari 2014

Coco Chanel

Coco Chanel 

HejHej sweet peoples. Vandaag ga ik het hebben over iemand die voor mij een echte queen is in de modewereld. Gabrielle Bonheur 'Coco' Chanel , aldus Coco Chanel. Misschien ken je het parfum Coco Chanel wel? Chanel is een gigantisch Frans modebedrijf dat eerst begon als een klein boetiekje dat handelde in o.a. hoeden en accessoires voor vrouwen. Chanel bestaat niet uit alleen kleren maar ook o.a. Make-up en super mooie designerkleding. Je hebt over heel de wereld Chanel Stores die je voornamelijk in de grote steden kan vinden zoals Milaan en Parijs, maar helaas is Chanel super duur maar wel echt heel leuk. 


Gabrielle Bonheur 'Coco' Chanel, aldus Coco Chanel. Ze kreeg de bijnaam Coco door dat ze in verschillende Franse cafées zong. Chanel is geboren in Saumer dat ligt in Frankrijk, ze werd geboren op 19 augustus 1883. Chanel overleed in Parijs op 10 januari 1971. Ze is dus 87 jaar geworden. Chanel was in Frankrijk een zeer invloedrijke mode ontwerpster. Tijdens de "Roaring Twenties" (De roerige jaren 20) stond Chanel bekend als de "Koningin van de Mode". In 1921 opende Chanel de deuren van haar eerste "modeboetiek". Hier verkocht ze kleding, hoeden en accessoire. Chanel was ook de genen die de Garçonne-stijl ontwierp: Ze trok vrouwen truien en plooirokken aan die een verlaagde taille hadden. Ze versierden haar haren met Clochehoeden en haarbanden. In 1927 bezat Chanel al vijf gebouwen. Deze vijf gebouwen lagen aan Rue Cambon. Ze bezat nummer 23 tot 31.


Chanel had ook een grote rivaal, Paul Poiret. Hij noemde Chanels stijl Misérable de luxe. Chanel strafte hem door op haar beurt zijn exotische collecties af door met een minimalistisch zwart avondjurkje te komen. Dit jurkje is één van Chanel's meest beroemde en kenmerkende ontwerpen die ze heeft gemaakt.

In mei 1921 bracht Chanel haar eerste parfum uit, Chanel no 5. Het was het eerste kunstmatige parfum dat niet naar bloemen rook. "Een vrouw moet ruiken als een vrouw en niet als een Roos" waren de woorden van Chanel toen ze het parfum uitbracht.
Chanel bestond ook erg bekend door haar vele beroemde uitspraken zoals: "Mode is niet iets wat alleen uit jurken bestaat, Mode zit in de lucht." En een andere beroemde uitspraak van haar was: "Mode is gemaakt om niet in de mode te zijn." Chanels stijl was namelijk altijd erg afwijkend van de stijl van de andere grote namen in de modewereld.


In 2009 verscheen er een film over het leven van Chanel, over hoe alles begon en hoe ze zo beroemd is geworden. De film heet "Coco avant Chanel".

Nu nog is Chanel een zeer grote naam in de Modewereld. Veel sterren lopen rond in de creaties van Chanel. Ook al is Coco Chanel overleden het bedrijf zet zich nog steeds voort en breid zich nog steeds uit. Een van de sterren die gek is op de ontwerpen van Chanel is Ariana Grande. Ariana is helemaal verliefd op de tassen van Chanel.


Zelf vind ik Chanel echt helemaal geweldig. Het is helaas super duur maar als nog vind ik het helemaal geweldig. Zelf heb ik ooit een keertje een Chanel Mascara gekregen van een buurvrouw die ze niet meer hoefde. Ik was toen ongeveer 9 en toen begon mijn liefde voor Fashion steeds meer te groeien. Ik hoop dat ik jullie weer iets leuks heb kunnen vertellen over 'één van de grootste invloedrijkste vrouwen in de modewereld.
Good Luck and Kisses

1 opmerking: