vrijdag 9 mei 2014

Yes we love sun but sometimes...

Yes we love sun but sometimes 

HejHej sweet peoples. Vandaag heb ik drie super handige beauty tips voor in de spring & summer voor jullie in petto. Veel plezier met lezen.

1. Sunglasses
Het is natuurlijk super handig om een zonnen bril te dragen want als je dat niet krijg je natuurlijk last van je ogen. Maar zet hem niet de hele tijd op. Door dat je een zonnebril draagt krijg je niet al teveel vitamine D binnen (ja je krijgt het natuurlijk ook door je huid binnen maar groot en deels via je ogen) wat wel heel erg goed is voor je. Maar smeer wel je oogleden in, deze verbranden snel en dat kan erg veel pijn doen ( weet ik onder tussen uit ervaring hahaha). Wat helaas nog een nadeel is aan te veel en te vaak zonnebrillen dragen is bij het zonnen. Misschien heb je het wel eens gehad als je net lekker bent wezen zonnen en een mooi bruin kleurtje (of als je bent verbrand een rood kleurtje) hebt gekregen en dan je zonnebril afzet zie je meteen waar je hele zonnebril heeft gezeten. Aai, nu is dat wit en de rest mooi bruin of verbrand, oeps.

2. make-up
Ja make-up is een must have maar weet je ook wat er gebeurd als je het te veel in de zomer draagt terwijl de zon super hard schijnt? Neem bijvoorbeeld je foundation, die kan door de zon in je huid trekken waardoor dat er heel lelijk er uit gaat zien. Ook kan het snel verbranden.Ook door te veel mascara kunnen je wimpers verbranden (ja dat kan echt) en kunnen ze verschrompelen. Draag dus niet al te veel of het liefst geen make-up en zeker geen foundation.  Maar wil je toch die plekjes op je huid weg hebben? Dan kun je het best een BB creame of een CC cream gebruiken die beschermt tegen de zon. Niet alle BB creams en CC creams doen dit dus bekijk goed de verpakking. Eéntje die wel beschermt is de Dream Fresh BB cream van Maybelline, deze BB cream is heel licht en beschermt je huid tegen de zon met SPF 30. 
Dream Fresh BB cream, 9,99 euro, bij de plaatselijke drogisterijen die Maybelline producten verkopen.

3. Lips
Lips, Lips, LIPS. Jouw lippen zijn een must-have! Maar bescherm ze wel goed. Zeker in de zomer kunnen ze door de sterke zon verbranden en dat is niet bepaald een pretje. Een mooie glans op je lippen is natuurlijk super leuk maar het vergroot wel de kans op het verbranden van je lippen. Je lipgloss werkt net als een soort van kleine mini spiegeltjes die steeds weerkaatsen waardoor je lippen snel verbranden. Maar geen nood er zijn ook speciale lipglossen en lippenstiften waar sunfactor in zitten. Zelf heb ik uit het SUN assortiment van HEMA een lipbalm met factor 25. Ik heb hem nog niet echt kunnen uittesten want er is nu natuurlijk nog geen sterke zon (althans hier bij mij in Nederland dan :p). Ik heb hem wel geprobeerd en hij verzorgd mijn lippen en geeft een beetje een glas laagje. Hij heeft geen kleur wat ik aan de ene kant wel handig vind maar aan de andere kant weer erg jammer.
SUN lipbalm factor 25, 1,80 euro, HEMA




Good Luck and Kisses x


Geen opmerkingen:

Een reactie posten